Artiklar
Ny kurs: Territorial Autonomy as a Resource for Diversity & Conflict Resolution
Vill du lära dig mer om territoriell autonomi, kulturella och språkliga skyddsåtgärder, skyddsmetoder inom icke-våld och bättre förstå Ålandsexemplet och andra liknande erfarenheter? Då är detta den perfekta kursen för dig!
Distansstudier för hälsovårdarexamen (60 sp)
I den här artikeln får du bland annat svar på: Hur kan jag bli antagen till utbildningen? Vilka är språkkraven? Hur ser studieplanen ut? Vad kostar det?
Boka lotsutbildning senast 31 augusti
Från och med 1 september 2023 kommer Högskolan på Åland inte längre tillhandahålla lotsutbildning som tidigare. Enligt den nya lagen ska all lotsutbildning ges av en specialutbildad person som godkänts av Traficom, inte av en utbildningsanordnare.
Högskoleprov under 2023
Nästa högskoleprov skrivs 25.3 2023 och anmälningstiden är 10-17.1 2023.
Behörighetsgivande studier för speciallärare, 60 sp
En behörighetsgivande utbildning till speciallärare inom barnomsorg och skola kommer ordnas 15 augusti 2024 - 31 december 2025. I utbildningen ingår både närstudier på Åland och distansstudier.
Studierna riktar sig till dig som har lärarbehörighet för barnomsorg, grundskola och gymnasialstadiet i enlighet med åländsk lagstiftning.
Seminarium: ”Vad ska skolan göra åt skrivandet?” + “Jorden skälver, marken gungar”
Välkommen på ett seminarium i samarbete och i samband med Mariehamns litteraturdagar 2023!
Vårens kurser är nu publicerade
Utbildningsledarskap (25sp) startar 17.1.2023
Utbildningsledarskap riktar sig till lärare inom barnomsorg eller grundskola, föreståndare för daghem eller grundskola, socionomer (YH) och rektorer som önskar få behörighet som rektor eller föreståndare enligt de nya behörighetskrav som trädde i kraft på Åland 1.1.2021.
Gå kurs i mental träning
Nyhet: Öppna högskoleleden – ett nytt sätt att komma in på högskolan
Fyra av högskolans sju program öppnar nu en ny möjlighet att läsa vissa kurser tillsammans med ordinarie studerande. Läs 30 studiepoäng och bli behörig att söka till högskolans utbildningsprogram och samtidigt få kurserna validerade/tillgodoräknade inom utbildningen.