Hoppa till innehåll

Artiklar

Boka lotsutbildning senast 31 augusti

Från och med 1 september 2023 kommer Högskolan på Åland inte längre tillhandahålla lotsutbildning som tidigare. Enligt den nya lagen ska all lotsutbildning ges av en specialutbildad person som godkänts av Traficom, inte av en utbildningsanordnare.

Läs mer

Behörighetsgivande studier för speciallärare, 60 sp

En behörighetsgivande utbildning till speciallärare inom barnomsorg och skola kommer ordnas 15 augusti 2024 - 31 december 2025. I utbildningen ingår både närstudier på Åland och distansstudier.

Studierna riktar sig till dig som har lärarbehörighet för barnomsorg, grundskola och gymnasialstadiet i enlighet med åländsk lagstiftning.

Läs mer

Vårens kurser är nu publicerade

Vårens kurser finns nu på hemsidan och vi börjar ta emot anmälningar tisdagen den 12 december 2023 klockan 9.00.

Kom ihåg att sista anmälningsdagen varierar beroende på när kursen börjar, så vänta inte för länge innan du anmäler dig!

Läs mer

Utbildningsledarskap (25sp) startar 17.1.2023

Utbildningsledarskap riktar sig till lärare inom barnomsorg eller grundskola, föreståndare för daghem eller grundskola, socionomer (YH) och rektorer som önskar få behörighet som rektor eller föreståndare enligt de nya behörighetskrav som trädde i kraft på Åland 1.1.2021.

Läs mer

Gå kurs i mental träning

Funderar du om utbildningen till mental tränare är något för dig? Passa då på att komma med på infotillfället där du får höra vad mental…
Läs mer