Hoppa till innehåll

“Jag har gjort en enorm egen resa under det här första året”

I mitten av januari startar en ny omgång av den tvååriga utbildningen “Mental träning som grund för personlig utveckling”. Under det första året jobbar du mest med dig själv och lär dig grunderna i mental träning. Med de kunskaper och erfarenheter du får från första året har du sedan möjlighet att fortsätta till det andra året, där du får lära dig anpassa mentala träningen till klientarbetet.

En som redan är halvvägs genom utbildningen, som startade våren 2023, är Tiina Zetterman. Här berättar hon mer om sina erfarenheter av utbildningen:

Hur blev du intresserad av att delta i den här tvååriga utbildningen i mental träning?

Jag var på jakt efter en intressant utbildning, som också kunde passa mig jobbmässigt. När kursen dök upp i mitt Facebook-flöde kände jag att den skulle passa bra, eftersom jag jobbar med löner och personalfrågor.Det lät så träffande att jag genom utbildningen ska kunna stärka mig själv och lära mig att hantera stress och motivation och att stärka både mig själv och andra.

Hur har du upplevt utbildningen hittills?

Jag har upplevt den väldigt positivt och det har varit utvecklande! Jag har ingen tidigare erfarenhet av utbildning inom mental träning, stress, rädslor och självbild. Jag har också varit väldigt mottaglig för information och har kunnat ta till mig och tillämpa det på mig själv. Jag har gjort en enorm egen resa under det här första året. Jag brukar säga att jag har uppdaterat min egen självbild.

Har något under utbildningens gång överraskat dig?

Jag hade inga förväntningar på utbildningen, utan jag gick in för att lära mig mer hur jag blir en starkare människa inuti mig själv. Mest har jag dock förvånats av min egen resa. Hur mottaglig jag har varit och vilka insikter jag har fått under det här året.

Hur kommer du att kunna använda det du har lärt dig i ditt privat- och yrkesliv?

Privat tycker jag redan att jag använder mig av det jag har lärt mig. Jag har fått ett nytt sätt att tänka och har fått ner min stressnivå. Jag har lärt mig att sätta målbilder och motivera mig själv. Fokus blir på rätt saker. I yrkeslivet kommer jag att kunna använda mig av det genom att kunna hjälpa andra och motivera dem. Och jag delar redan av mig av min egen resa till människor i min närhet.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Ja, absolut! Om du är redo eller öppen för att börja tänka annorlunda och göra en förändring i ditt liv så ska du gå den! Men man måste själv ha rätt inställning och vara öppen för att gå kursen, inte bara gå på tips från andra.

Ny omgång startar snart

Utbildningen “Mental träning som grund för personlig utveckling” startar 17 januari. Sista anmälningsdag är 31 december. Ledare är EM och mental tränare Anders Levin.

Läs mer och anmäl dig här.

Fler artiklar