Hoppa till innehåll

”Utbildningen i mental träning är perfekt för dig som vill utvecklas”

I mitten av januari startar den tvååriga utbildningen “Mental träning som grund för personlig utveckling”. Under det första året jobbar du mest med dig själv och lär dig grunderna i mental träning. Med de kunskaper och erfarenheter du får från första året har du möjligheten att anmäla dig till det andra året, där du får lära dig anpassa mentala träningen till klientarbetet.

En som redan är halvvägs genom kursen är Emma Lundberg. Här berättar hon mer om sina erfarenheter av utbildningen:

Hur blev du intresserad av att delta i den här tvååriga utbildningen i mental träning?

Jag såg ett inlägg om utbildningen på Öppna högskolans Facebook-sida. Innan det hade jag inte haft någon tanke på att utbilda mig till mental tränare. Men jag är intresserad av allt som har med hälsa och välmående att göra och vad man själv kan göra för att förbättra sig själv på olika sätt. Och det kändes perfekt när utbildningen går här på Åland!

Hur har du upplevt utbildningen hittills?

Det har varit jätteintressant. Utbildningen innehåller många olika delar men man förstår tydligt hur de hänger ihop. Det bästa har varit övningarna och reflektionerna och det man själv inser och lär sig efterhand.

Har något under utbildningens gång överraskat dig?

Jag visste inte exakt vad det skulle gå ut på så inget har varit direkt överraskande. Men det har varit väldigt intressant hittills och det är roligt att jag har fått så många nya insikter.

Hur kommer du att kunna använda det du har lärt dig i ditt privat- och yrkesliv?

Privat använder jag redan flera saker. Vi får olika ljudfiler och en av dem är till för att hjälpa en att slappna av och gå ner i varv. Den använder jag flitigt. Och även vissa andra övningar hänger kvar och de använder jag i det privata. Jag jobbar som välmåendecoach och jag kommer också att kunna använda delar av det jag lär mig på utbildningen inom mitt jobb. Man får många intressanta verktyg.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Jo, absolut! Den passar alla som jobbar med människor och där man stöttar människor att komma vidare i sin utveckling. Mycket handlar om ett coachande förhållningssätt.

Vad vill du hälsa dem som kanske som bäst funderar på att anmäla sig till den nya omgången av utbildningen som startar i januari 2024?

Gör det absolut! Speciellt om du vill utvecklas och lära känna dig själv bättre.

 

Ny omgång startar snart

Utbildningen “Mental träning som grund för personlig utveckling” startar 17 januari. Sista anmälningsdag är 31 december. Ledare är EM och mental tränare Anders Levin.

Läs mer och anmäl dig här.

Fler artiklar