Hoppa till innehåll

Saknar du sysselsättning? Studera på Öppna högskolan

Som studerande vid Öppna högskolan kan du läsa öppna universitets- och yrkeshögskolekurser. Du kan också studera på något av högskolans program som extern studerande. Studier vid Öppna högskolan kostar 90 € per termin, oavsett hur många kurser du läser. Mot uppvisande av intyg att du är arbetslös och arbetssökande så utgår just nu ingen terminsavgift.

Dina studieprestationer kan vanligtvis räknas till godo vid fortsatta studier hos oss eller på någon annan högskola eller universitet.

Du kan läsa allt från enstaka kurser till heltidsstudier inom till exempel följande områden:

Om anmälningstiden har gått ut, kontakta oss för att höra om det ännu är möjligt att få plats. Vi erbjuder också studiehandledning.

Som studerande vid Öppna högskolan kan du ha rätt till olika stöd. Kontakta ams.ax för mera information.

Fler artiklar

Öppen föreläsning

I samarbete med Regnbågsfyren/Åland Pride ordnas en öppen föreläsning fredagen den 16 augusti 2024 klockan 18.00 - 20.00 på Högskolan Norra, Neptunigatan 17 med temat…
Läs mer

Behörighetsgivande studier för speciallärare, 60 sp

En behörighetsgivande utbildning till speciallärare inom barnomsorg och skola kommer ordnas 15 augusti 2024 - 31 december 2025. I utbildningen ingår både närstudier på Åland och distansstudier.

Studierna riktar sig till dig som har lärarbehörighet för barnomsorg, grundskola och gymnasialstadiet i enlighet med åländsk lagstiftning.

Läs mer

Utbildningsledarskap (25sp) startar 17.1.2023

Utbildningsledarskap riktar sig till lärare inom barnomsorg eller grundskola, föreståndare för daghem eller grundskola, socionomer (YH) och rektorer som önskar få behörighet som rektor eller föreståndare enligt de nya behörighetskrav som trädde i kraft på Åland 1.1.2021.

Läs mer