Ledarskap - Ht19 Grafisk facilitering

Öppna högskolan på Åland - Kursbeskrivning

Kurstyp Fortbildningskurs
Ämne/kursnamn Ledarskap - Ht19 Grafisk facilitering
Föreläsare Agil coach Janlén Jimmy /
Kursram Kom och delta i en kurs där du får öva och lära dig att teckna enkelt och effektivt på whiteboard.
Kurstider Tisdag den 8.10.2019 kl 09:00-16:00
Första anmälan 06.06.2019 kl. 09:00
Sista anmälan 10.09.2019
Bindande anmälan Ja.
Avgiftstyp Kursavgift (24% moms tillkommer)
Avgift € 410
Kommentar inkl kaffe
Inledning Under denna kurs kommer du få öva på att rita och illustrera. Kursen börjar med grundläggande former för att sedan utforska mer avancerade figurer, symboler och olika sätt att skapa inramning, flöden och disposition.
Efteråt kommer du känna större trygghet i att fatta pennan och hjälpa gruppen genom att grafisk visualisera dialogen på whiteboarden. Det kan handla om att beskriva en vision, fånga idéer och förslag, lära ut abstrakta koncept eller måla upp planer för framtiden. Du kommer kunna hjälpa gruppen ha effektivare och mer engagerande möten, samtal och workshop.

Tonvikten under kursen ligger på praktiska övningar.
Förkunskaper Inga (dvs du behöver inte kunna teckna eller rita)
Målgrupp Kursen vänder sig till dig som vill lära dig teckna och rita på whiteboard för att bättre beskriva visioner, planer och koncept, eller skapa struktur i samtalet, fånga förslag och ideér eller skapa samsyn. Du har kanske en roll som chef, utvecklare, arkitekt, Scrum Master, projektledare, produktägare eller utbildare.
Mål Målet med utbildningen är att öva på att teckna med whiteboardpennor på whiteboard samt ge en verktygslåda av figurer, mallar och tekniker. Det du lär dig kommer göra dig tryggare med pennan när du ska visualisera planer, lära ut, beskriva visioner, fånga det som sägs i ett samtal eller förklara abstrakta koncept.
Innehåll Under kursen går vi bland annat genom:

- grundläggande former
- inramningar och flöden
- mängder av symboler som kan användas i olika sammanhang
- olika format/metaforer
- teckna figurer (människor)
- rubriker och textning
- disposition och layout.
Övrig information Jimmy Janlén är agil coach och utbildare på konsultbolaget Crisp i Stockholm. Som agil coach stöttar han företag, ledning, chefer och team att hitta vägar till effektivare samarbete med mindre byråkrati med hjälp av agile och lean. Utöver detta håller Jimmy ofta kurser och föreläsningar inom ämnen som agilt ledarskap, facilitering, visualisering, effektiva team, agile på stor skala och mycket mera. Jimmy och Crisp är även kända för sina böcker och utbildningsfilmer på YouTube.

Utskriven 23 augusti 2019 kl 04:28