Anmälan till utbildning

Ledarskap - Ht18 Practical Workshop Facilitation Skills

Kurstyp Fortbildningskurs
Ämne/kursnamn Ledarskap - Ht18 Practical Workshop Facilitation Skills
Föreläsare Agil Coach Janlén Jimmy /
Kursram Att facilitera bra workshops och möten som resulterar i tydliga inkluderande beslut och engagemang är en konstform i sig. Under denna kurs kommer du att lära dig verktyg, färdigheter, olika workshop-format, tekniker och tips vilka gör dig till en skickligare och starkare facilitator. Moderna organisationer förlitar sig på effektiv kommunikation, kunskapsspridning och distribuerat beslutsfattande – allt detta händer typiskt i möten mellan människor. Efter denna kurs kommer du klara av att facilitera effektivare möten som engagerar alla deltagare och som resulterar i tydliga beslut, åtgärder och enighet om planen framåt.
Kurstider 27.11.2018 kl 9-16
Första anmälan 07.06.2018 kl. 09:00
Sista anmälan 02.11.2018
Bindande anmälan Ja.
Avgiftstyp Kursavgift (24% moms tillkommer)
Avgift € 370
Kommentar inkl. kaffe.
Målgrupp Kursen vänder sig till dig som ofta finner dig leda och facilitera möten och vill lära dig hur du kan göra dessa möten roligare, mer engagerande, effektivare och som resulterar i starkare och tydligare beslut. Du har kanske en roll som chef, Scrum Master, projektledare, produktägare eller utbildare.
Mål Målet med utbildningen är att ge dig verktyg, tips, tekniker och färdigheter för att bli en starkare och bättre facilitator. Det du lär dig kommer gå att applicera på avdelningsmöten, i planeringsmöten, på retrospektiv, när du håller utbildning och i diskussionstunga möten.
Innehåll Under kursen går vi bland annat genom:
- hur du faciliterar engagerande möten
- hur Groan Zone-modellen används för att forma en workshop för att nå inkluderande beslutsfattande
- förberedelser innan workshoppen
- hur du sätter scenen och kickar igång mötet med Check-ins för att på så sätt öka närvaron och sätta fokus på målet med workshoppen
- en bred repertoar av olika workshop-format, samt förståelse för att välja lämpligt format givet förutsättningarna och syftet för mötet
- massor av faciliterings-tekniker och tips som gör dig till en grym och uppskattad facilitator
- hur du som facilitator kan arbeta med energin och engagemanget i mötet
- olika metoder och tekniker för beslutsfattande.
Arbetssätt Föreläsning, övningar, diskussioner.
Litteratur Bok- och lästips ges under kursen.
Övrig information Jimmy Janlén är agil coach och utbildare på konsultbolaget Crisp i Stockholm. Som agil coach stöttar han företag, ledning, chefer och team att hitta vägar till effektivare samarbete med mindre byråkrati med hjälp av agile och lean. Utöver detta håller Jimmy ofta kurser och föreläsningar inom ämnen som agilt ledarskap, facilitering, visualisering, effektiva team, agile på stor skala och mycket mera. Jimmy och Crisp är även kända för sina böcker och utbildningsfilmer på YouTube.

Utskriven 21 november 2018 kl 09:28